Ahad, 23 Julai 2017

MIN KAFFE COOKIES WITH CHOCOLATE CHIPS




www.nurulsuadi.blogspot.com



Resepi Biskut Min Kaffe

Nak makan Biskut perasa kopi yang sedap? Cuba resepi di bawah. Kita gunakan Min Kaffe

Bahan-bahan:
- 180g mentega/marjerin
- 210 gula halus
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu teh esen vanila
- 2 sudu teh Min Kaffe
- 365g tepung naik sendiri

Cara penyediaan:

1) Pukul mentega/marjerin dengan gula hingga gebu. Kemudian, masukkan kuning telur. Pukul lagi.

2) Masukkan esen vanila dan Min Kaffe. Gaul hingga semuanya sekata.

3) Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang boleh diterap. Agak-agak penggunaan tepung. Jika rasa doh biskut dah cantik dan lembut untuk diterap, tak perlu guna semua. Jika doh agak kering dan berderai, tambahkan sedikit mentaga/marjerin.

4) Gunakan rolling pin untuk leperkan doh. Terap menggunakan acuan kuih. Susun atas dulang pembakar yang telah dilengser.

5) Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 15 - 20 minit. (Jangan lupa panaskan oven terlebih dahulu ye.)

Senang ja kan? πŸ˜… Biskutnya pun rangup. Rasa kopi "just nice". Sedap makan begitu sahaja. Tetapi, kalau rajin boleh upgrade biskut kopi ni jadi biskut coklat pula

Sumber: Google



Kalau malas nak buat sendiri, boleh beli dari NS je terus.
NS jual Biskut kesihatan ni...kenapa kita panggil biskut sihat
sebab Min Kaffe ada kopi yang mengandungi Garam Buluh.
Jadi untuk orang yang ada penyakit kencing manis ke, darah tinggi ke, migraine, semua boleh makan biskut
ni tanpa was-was..

 Nak order Min Kaffe??
 018-241 4538 (Nurul)

promosi!
BELI 11 KOTAK, FREE 1 KOTAK






EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575


BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538


SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
018-239 2230 /

017-687 5114


SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


SAKINAH
017-613 8646 



Daftar segera !!


018.241.4538 (Nurul)





Facebook
Nurul Suadi





Sabtu, 10 Jun 2017

SENARAI PERFUME DE'XANDRA
















☎️cepat - cepat hubungi admin πŸ“²


018-241 4538

instagram : dexandra.perfume2017

 *sepantas kilat admin akan balas πŸ‘πŸ» 

➡️klik share / komen / whatsapp
#pinkshoppegallery







Rabu, 5 April 2017

TESTER DE'XANDRA 3ML


Ada yang nak tau betul ke Dexandra 
ni baunye Best ???
Kalau uols sekadar nak test sahaja bau 
Dexandra ni macam mana,
boleh pilih antara koleksi Tester yang kami ada. 


For Her & For Him

RM10 (Sebotol)
(*Beli 6 Botol - FREE Pos*)
kepada yang ingin mencuba  

Dengan Register Ejen Perfume kini hanya RM 160 ,
Ya,RM160 SAHAJA !!!!!!!!!!
dapatkan SET 20 Botol (Sample)
+ kad kertas tester
+ free 8 flyers
+ katalog de'xandra
dan ada lagi diskaun menanti
 

http://nurulsuadi.blogspot.my/2016/12/dropship-ejen-dexandra-perfumes.html 

> De'Xandra Perfume
> Ketahanan melebihi 8jam
> 99% sama kualiti original

☎️cepat - cepat hubungi admin πŸ“²


018-241 4538

instagram : dexandra.perfume2017

 *sepantas kilat admin akan balas πŸ‘πŸ» 
➡️klik share / komen / whatsapp
#pinkshoppegallery


Sabtu, 1 April 2017

KEHEBATAN PREMIUM BEAUTIFUL - PAKAR ALIH LEMAK


www.nurulsuadi.blogspot.com
Apa itu korset Premium Beautiful?

Korset Premium Beautiful adalah Korset "SUPERBRAND" khusus untuk kesihatan dan kecantikan. Premium Beautiful Korset kini menjadi pilihan nombor 1 wanita Malaysia yang ingin sihat, cantik dan memiliki keyakinan diri yang tinggi. 

Bersandarkan keunikan teknologi Far-Infrared-Rays (FIR), serta pengiktirafan daripada 3 Persatuan Kiropraktik Antarabangsa, tidak hairanlah jika ribuan wanita Malaysia memilih Korset Premium Beautiful.

Korset ini mengandungi 3 bahagian iaitu Long Bra, Waist Nipper, dan Long Girdle.


www.nurulsuadi.blogspot.com



Ciri-ciri Korset Premium Beautiful :

1. Korset ini direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan.


2. Pembentukan dan pelangsingan badan yang segera, serta mengalakkan peredaran darah yang lebih baik dan kadar metabolik yang lebih tinggi.


3. Walaupun setiap set diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi dan tahan lasak, ia masih diberi JAMINAN SEUMUR HIDUP.


4. Perintis dalam penggunaan teknologi Far Infrared Rays (FIR) dalam pakaian wanita.



www.nurulsuadi.blogspot.com


Apakah Far Infrared Rays (FIR) ?
Far Infrared Rays adalah salah satu tenaga gelombang 'baik' yang datang daripada cahaya matahari. Berbeza dengan gelombang 'buruk' seperti Ultraviolet dan Gelombang Mikro yang berbahaya jika kita terdedah kepadanya. FIR boleh memberi kesan positif dan terbukti memberi manfaat kepada manusia. Kini FIR juga telah diterima secara meluas sebagai terapi alternatif untuk pelbagai penyakit.


Kenapa saya perlu memakai korset Premium Beautiful?
Sejak diperkenalkan di pasaran, ia telah terbukti menjadi pilihan wanita Malaysia yang terdiri daripada golongan atasan, selebriti hinggalah kepada golongan suri rumah di seluruh Malaysia. Produk ini juga telah diberi penghormatan dengan "Anugerah SUPERBRAND" yang terbukti bahawa ia adalah korset nombor 1 di Malaysia.

Berikut adalah ringkasan testimoni yang selalu diberikan oleh pelanggan :

  • Penyelesaian terbaik kepada masalah sakit belakang dan 'slip disc'.

  • Pembentukkan badan dengan segera, sangat sesuai untuk bakal pengantin,badan terus nampak 'cutting'.

  • Untuk selepas bersalin dan semasa dalam tempoh berpantang. 'Bengkung' dan 'barut' moden berbanding yang tradisional.

  • Membantu pesakit mengurangkan dan menghapuskan 'cyst' dan 'fibroid'.

  • Mengembalikan kontur dan ketegangan kulit kepada asal, khususnya selepas bersalin.

  • Mengurangkan serangan asma.

  • Membentuk payudara dan punggung.

  • MENGURANGKAN migrain, senggugut, dan menormalkan kitaran haid.


www.nurulsuadi.blogspot.com
Memberi bentuk badan yang ideal,
menghilangkan sakit belakang dan perut buncit.



www.nurulsuadi.blogspot.com
Menegakkan postur badan secara automatik apabila memakai PB 



UNTUK RUNDINGAN PERCUMA ??

Promosi PREMIUM BEAUTIFUL untuk yang berminat dan ingin kelihatan cantik serta ramping. Selain dari cantik dan ramping PREMIUM BEAUTIFUL juga membantu anda menyelesaikan masalah-masalah di bawah. Yang berminat boleh contact saya PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

.

.

.




EJEN SEKITAR KAWASAN
SHAH ALAM - KLANG - BANTING



BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575


SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
018-239 2230 /

017-687 5114



SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


SAKINAH
017-613 8646



Daftar segera !!


018.241.4538 (Nurul)

Jumaat, 31 Mac 2017

Premium Beautiful Expert and Product Talk at HQ Sahajidah SHOM


My Dreams My Story

Quotes :
πŸƒπŸŒΌKesenangan dalam sebuah pekerjaanπŸƒπŸŒΌ
  membuat kesempurnaan pada hasil yang dicapai. 



Apa khabar "followers?"
NS harapkan semua sihat sejahtera..

topik hari ni NS nak share cerita tentang "Product Talk".
Mode Gold Coast pagi ni ke HQ Sahajidah HOM.
Bukan senang nak dapat Jemputan Khas macam ni,
dapat pula ilmu tentang Produk Syarikat.

NS rasa beruntung sangat,
sebab we all semua sedang berperang untuk dapatkan Trip Percuma ke Gold Coast Autralia, u know "It's Free"
siapa yang tak nak tiket percuma kan??
Banyak yang NS belajar dengan Trip Gold Coast ni,
dari segi kekuatan mental dan juga emosi.

Walaupun kepakaran dalam bidang alih lemak bersama
Premium Beautiful Expert, tapi side product juga ikut sama laku keras dalam syarikat ni. Jadi kami perlu tajamkan minda dengan ilmu tentang produk-produk yang lain juga.

Disinilah tempatnya untuk kami berkumpul sambil belajar ilmu yang baru.

Ini adalah antara produk-produk
yang sentiasa menjadi kegilaan customer-customer kami.

Boleh di katakan, setiap seorang antara team kami
dah ada Regular Customer tiap-tiap bulan dan sudah pun menjadi rakan kongsi kami sama-sama kaut keuntungan sambil guna sambil cari duit tebalkan poket...

So...ni antara killer product yang kami pasarkan :

BbPlus Collagen
Min Kaffe (Healthy Coffee)
Garlic Tablet
N'Licious
Marine Essence (Bath Series)
Garam Buluh
Maharani Herb's
JTX Power Oil
Infinence
Cozuma (Beauty Series)
.
.
.
 
Mode OOTD hari ni, rasa nak posing sana sini, sebab banyak tempat cantik-cantik at HQ Sahajidah SHOM ni..
Tapi memandangkan cuaca pun tidak begitu mengizinkan
biar NS duduk setempat je lah..

Bergaya dengan Instant Shawl by Neelofa tu,
sesuasi sangat la dengan Tema kami hari ni "Blue Ocean".
Sebab tu, dalam gambar kami nampak biru ala-ala lautan terbentang luas gitu.

Yang paling penting, dress up apa pun,
kalau nak nampak cantik #premiumbeautiful jangan pernah dilupakan..petua kami sepanjang menjalankan perniagaan ni. Tanpa #pbkorset ni NS kurang berkeyakinan sikit nak dress up, lepas 2 tahun guna PB ni..body pun dah maintain walaupun tak sarungkan PB. Jadi, bila dah biasa sarung PB selama 2 tahun ni bila tak guna PB rasa lain. So better sarung PB walaupun body dah maintain and solid. Aoucch~~
hehehe...
 My Beautiful Leader CDM Salleha Roslan

 Syukur Alhamdulillah jam 9:30am NS sampai,
sebelum bermula NS kene settle kan dulu pertanyaan customer tentang produk yang dia nak beli. So, sibuk tengok hp dulu reply whatsapp.
Dan ramai yang sampai awal ke HQ, semangat mereka buatkan NS ikut bersemangat, Alhamdulillah...
Uols "The Best".


 Sebelum bermula masing-masing breakfast dulu, kenyang-kenyang supaya senang nak absorb ilmu nanti.

.

.

.


Nak tau sebelum we all bermula we all buat apa??
Yess !! jom tengok video ni...
NS nak belanja uols tengok video ni, aktiviti
kami sepanjang hari ni :




video
 Hahaha...macam mana? seronok kan?? Boleh ke
kita masuk opis tetibe ajak bos excercise sebelum mulakan kerja ?? Jawapannya memang tak la...kan kan kan...
Tapi bila bekerja dengan Mode "Freedom" macam kami ni.. uols nak buat apa pun boleh je...sebab apa? sebab masa bekerja kita yang tentukan sendiri.

.
.
.
 
 Jam 9:50am kelas bermula


Masa untuk tumpukan sepenuh perhatian


 Nampak kan kesungguhan diwajah setiap daripada kami,
memang tipu kalau kata tak best, memang best...dapat ilmu dah free tak perlu bayar, dapat income tiap-tiap bulan, dapat luangkan masa bersama family bila-bila masa, dapat pula buat bisnes suami isteri bersama-sama...

 Dengar kata-kata pembukaan dari Leader 
"CDM Saleha Roslan"
 
Bila dengar suara leader bercakap kat microphone tu,
meremang jadinya. Memang best...

 1st Topic from Ms. Lily
"Rewind Activity 2016-2017" 

 Penerangan tentang Produk N'Licious


 Penerangan tentang Produk Maharani

 Penerangan tentang Produk Infinence


Untung model tu, dapat cuba produk terbaru Sahajidah ni..
"Infinence Skincare"

Testimoni dan Cara Guna Produk Infinence


Sibuk tengah rakam video...


Tumpukan perhatian, sebab apa...bila produk ni
dah digunakan pada muka model terus nampak
kelainan pada wajah model..teruja dibuatnya.
Infinence memang setanding produk antarabangsa.
" Rugi " kalau tak cuba.

Belajar pula tentang gambar yang berkualiti dengan sifu 
Abg Mie, katanya gambar yang kita ambil biar berkualiti
bukan sampah pada pandangan orang lain..so kene berjaga-jaga bila keluarkan sesuatu gambar.



So itu sedikit sebanyak cerita tentang perjalanan aktiviti pada hari ini. Diharapkan uols happy dengan slot NS kali ni...ada yang berminat nak berniaga ?? Boleh contact NS sedia membantu....


.

.

.




EJEN SEKITAR KAWASAN


SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
018-239 2230 /
017-687 5114



SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


SAKINAH
017-613 8646

Daftar segera !!

018.241.4538 (Nurul)
Facebook
Nurul Suadi