Sunday, 8 March 2015

ANDA SEDANG BOSAN ??

JOM HILANGKAN RASA BOSAN


Hye uols, tengah bosan ke tu?? senang je nak hilangkan rasa bosan yang tiba-tiba datang melanda diri kita ni, caranya ialah berfikir seketika dan lakukan la sesuatu perkara yang berfaedah untuk diri kita. Berikut sedikit info yang Nurul nak kongsikan dengan uols


*    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    * 
 
1. Bersyukur. Perkara pertama yang anda perlu lakukan bagi menghilangkan bosan ialah bersyukur. Bersyukurlah dengan apa yang anda ada sekarang ini seperti nikmat sihat, mempunyai pekerjaan, keluarga dan sebagainya. Bersyukurlah anda mendapat nikmat Allah ini dan lakukanlah kerja anda sebaik mungkin kerana ada ramai lagi orang yang tidak bernasib baik daripada anda.

2. Lakukan Sesuatu. Adakah anda bosan kerana tiada apa kerja yang boleh dilakukan. Buatlah sesuatu aktiviti bagi mengisi masa bosan anda seperti menonton tv, mendengar musik, membaca buku dan sebagainya.

3. Keluar. Keluar ke mana-mana seperti menonton wayang, makan di luar, bersiar-siar, melancong ke luar negara dan sebagainya.

4. Kelainan. Buat kelainan sama ada daripada cara anda melakukan kerja, cara berhubung mahupun kelainan dalam aktiviti harian anda.

5. Tingkatkan Motivasi. Kekalkan motivasi anda dalam pekerjaan anda maka Insya-Allah anda tidak merasa bosan dengan setiap kerja yang anda lakukan.

6. Bermain. Ambil masa berehat sekejap samaada bermain sukan, bermain dengan anak-anak ataupun bermain dengan permainan video.

7. Tidur. Perkara terakhir yang anda boleh lakukan bagi menghilangkan kebosanan anda adalah tidur.

KHASIAT BAWANG PUTIH



www.nurulsuadi.blogspot.com

Khasiat[sunting | sunting sumber]

Bawang Putih digunakan dalam bentuk segar (Untuk masakan dan perubaatan), dikeringkan dan juga diproses dalam bentuk serbuk . Penyimpanan yang sempurna membolehkan bawang putih tahan lama sehinga beberapa bulan. Di Malaysia semua bangsa menggunakan bawang putih dalam masakan harian terutamanya masyarakat Cina dan menjadi satu kemestian.
Khasiat bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam membunuh parasit, membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah. Ia telah digunakan semenjak 510 sSM di China sebagai tumbuhan sihat untuk kesihatan manusia. Kajian saintis menunjukkan setiap 100 gram bawang putih mengandungi 623 kJ kalori, karbohidrat (33 g), gula (1 g), serat (2.1 g), lemak (0.5 g), protein (6.39 g), beta karotin ( 5 microgram), thiamine (vitamin B1) (0.2 microgram), riboflavin (vitamin B2) (0.11 microgram), niacin (0.7 mucrogram), asid panthitenik (0.59 microgram), Vitamin B6 (1.2535 micragram), folate (3 microgram), vitamin C (31.2 mg), kalsium (181 mg), zat besi (1.7 mg), magnesium (25 mg), fosforus (153 mg), kalium (401 mg), natrium (17 mg) dan zink (1.16 mg). Kandungan zat lain ialah seperti mangan (1.672 mg) dan selenium (14 micrograms). Kandungan nutrien ini memberikan bawang putih sebagai sumber mineral utama untuk kesihatan manusia.[perlu rujukan]

Selain berfungsi sebagai anti bakteria, bawang putih di dapati sangat baik untuk mengelakkan penyakit serangan jantung dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser. Menjadi satu budaya di Korea dimana orang-orang tua memakan bawang putih mentah di kebun dan kuil. Kajian saintis juga mendapati bawang putih mampu mengurangkan penyempitan kolesterol pada saluran darah dalam kardiovaskular manusia. Kajian lain nyatakan ianya dapat kurangkan kandungan gula dalam badan dan mngurangkan batuk.[perlu rujukan]

Bawang putih digunakan sebagai bumbu yang digunakan hampir di setiap makanan dan masakan Malaysia. Sebelum dipakai sebagai ramuan, bawang putih dihancurkan dengan ditekan dengan sisi pisau (dikeprek) sebelum dihiris halus dan ditumis dengan sedikit minyak goreng. Bawang putih boleh juga ditumbuk dengan pelbagai jenis bahan ramuan yang lain.

Bawang putih mempunyai khasiat sebagai antibiotik alami di dalam tubuh manusia. Bawang ini telah dikenal pasti dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti sebagai punca kepada penyakit darah tinggi.Ia juga membantu menyegarkan pernafasan sekalipun tempat yang banyak karbon monoksida (asap kenderaan).

Sayuran ini juga dapat menghindarkan seseorang daripada diserang kanser kerana kandungan mineralnya membantutkan ketumbuhan tumor dalam tubuh badan.Selain itu bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat, kuman tersebut dapat dibunuh dengan menumbuk bawang putih serta menepekkannya di bahagian yang berjerawat.

PANDU UJI DENGAN JTX1000-GOLD !!



JTX1000-GOLD TERBAIK

 jtx1000-gold - nurul

Memang tidak dinafikan kebaikan yang ada pada JTX1000-Gold ni, kerana Nurul sendiri guna dan mula menyukai minyak hitam ni kerana apabila minyak ini dah masuk ke dalam enjin kenderaan selepas 15 minit pemanduan, Nurul dapat feel yang enjin semakin smooth, terasa ringan dan semakin lancar. Nurul cuba lajukan pemanduan di jalan kira-kira 110km/j dan terasa nak race lebih laju lagi...hahahahahaha....sebab bila feel dah datang memang macam tu la Nurul akan buat memandu macam lelaki. Enjin kereta pun sedap je kan, tu perkara biasa pada peminat-peminat kereta macam Nurul.  Kalau abang-abang jenis "SADO" drive kereta pun lagi dasyat dari Nurul kot...nak racing saja kerjanya tiap kali memandu :)

Minyak pelincir enjin yang bertaraf premium ini memberikan kuasa dan prestasi optimum walaupun pada suhu tinggi sambil melindungi omboh serta mengawal dan menyingkirkan enapan. Sesuai untuk semua jenis enjin dan apa-apa jua keadaan pemanduan.






www.nurulsuadi.blogspot.com




CARA PENGGUNAAN

Disyorkan untuk kenderaan berenjin petrol dan diesel. Meningkatkan penjimatan minyak dan perlindungan pengecas turbo.



CIRI-CIRI ISTIMEWA
  • Memberikan kuasa dan prestasi optimum dalam semua keadaan pemanduan walaupun dalam keadaan yang ekstrim
  • Memanjangkan jangka hayat enjin dengan mengurangkan kesan haus dan lusuh
  • Memberikan perlindungan anti enapan, anti karat dan anti oksidasi yang lebih baik
  • Pengubahsuai geseran yang lebih maju untuk penjimatan minyak dan prestasi yang lebih baik
  • Pelincir berkualiti tinggi yang menjadikan enjin beroperasi secara senyap dan lancar
  • Menepati ataupun melampaui API SN/CF



PENCAPAIAN PRESTASI
  • ACEA A3/B4-10
  • MB p229.1
  • VW 501 01/505 00

JTX 1000 Gold bukanlah minyak tiruan atau buatan iaitu Fully or Semi Synthetic yang biasanya akan menghasilkan enapan di dalam enjin. JTX merupakan minyak mineral yang sangat baik dalam menjaga kualiti enjin dan mampu memberi pemanduan lebih jauh.


GUESS WHAT??
JTX 1000 GOLD lebih murah berbanding dengan harga minyak synthetic di pasaran. 


JTX 1000 GOLD for YOUR ENGINES!!!!


Price
JTX 1000 GOLD (4 Litres)
RM201

JTX 1000 GOLD (1 Litre)
RM52

www.nurulsuadi.blogspot.com



Bagi sesiapa antara uols yang berminat untuk berniaga, mencari side income secara part-time atau sepenuh masa amatlah di alu-alukan uols cuma perlu :-


TAIP

"EJEN JTX BANTING"


[ATAU] 


"EJEN JTX KLANG"

  
[ATAU]


"EJEN JTX SHAH ALAM" 


V

V

V



Whatsapp/Sms Nurul di

018-241 4538


NURUL SUADI

facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com



 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 


EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134

AYDA
011-2908 1655

YUSNAH
019-347 2575



BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114


Saturday, 7 March 2015

TIPS KECANTIKAN ( Kuku Kelihatan Cantik Dan Kemas )


nails

Cara Memastikan Kuku Kelihatan Cantik Dan Kemas|

Lelaki dan wanita khususnya haruslah mahir mengawal imej diri terutamanya mereka yang bekerja. Antara anggota badan yang harus dijaga rapi ialah kuku kita.Walaupun menjaga kuku kelihatan seperti kerja yang remeh-temeh,selepas muka,gigi dan mata,kuku merupakan perkara yang ke-5 paling kerap dilihat orang.Tips hari ini tiada kaitan dengan manicure,pedicure ya!



 *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *

Rendam kuku dalam air suam, dapat melembutkan dan 
memudahkan kuku untuk dipotong.
kuku-rendam


 

Gunakan nail buffer untuk melicinkan kuku selepas dipotong. 
Kemudian cuci dengan air untuk membuang habuk kuku.

kuku



Sapu kuku dengan vitamin C (atau gunakan minyak zaitun atau Vaseline. 
Bio-Oil pun boleh guna).

perawan-kuku-ilustrasi-_121117132022-606




Minum air dengan banyak
(membantu kuku lebih sihat, kuat dan cantik).
minum-air-putih




 *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *


Antara Cara Memastikan Kuku Cantik dan Kemas:




1.Elakkan dari menggigit jari anda. Bakteria dari kuku akan masuk melalui mulut dan boleh menyebabkan sakit perut dan penyakit lain.

2.Gunakan berus khas untuk kuku
. Berus itu haruslah tidak terlalu kasar dan terlalu lembut.Berus ini penting terutamanya untuk mereka yang selalu suka gigit kuku.

3.Sapukan mosturizer pada bahagian sekitar kuku. Ini untuk mengelakkan dari kulit di bahagian kuku mengering dan tergantung.

4.Elakkan dari menggigit,menarik atau memotong bahagian kulit yang tergantung itu. Bakteria akan masuk dalam bahagian bawah kulit tersebut dan akan kelihatan buruk.Ini antara sebab anda harus gunakan mosturizer.

5.Pakai sarung tangan ketika membasuh pinggan dan menggunakan bahan pencuci yang mengandungi tahap keasidan yang tinggi. Ini untuk mengelak dari tangan menjadi kering dan tidak bermaya.

6.Selalu potong kuku bila kuku panjang. Ini untuk mengelak dari kuku patah dan situasi anda tercakar orang.Jangan lupa unutk menggunakan fail kuku!




www.nurulsuadi.blogspot.com

NURUL SUADI


facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com


EJEN MARINE ESSENCE SEKITAR KAWASAN - SHAH ALAM - DIPERLUKAN SEGERA !!!!!

018-241 4538
 


Hye uols....topik kali ni    P.E.N.C.A.R.I.A.N  E.J.E.N -  SEKITAR KAWASAN SHAH ALAM kerana apa, kerana Nurul tak cukup kaki tangan. Nurul masih mencari uols yang berminat untuk mencari side income sama ada "Part-Time Job" atau pun Sepenuh Masa.



"EJEN SHAH ALAM"



Setakat ini Nurul memang memerlukan uols yang duduk di sekitar kawasan-kawasan ini,
kerana di dalam bisnes menggunakan khidmat Online ejen amatlah penting supaya kerja-kerja menjadi mudah.

Produk semakin hari semakin mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pembeli,
berikut adalah sedikit sebanyak feedback daripada pengguna yang menggunakan produk sabun dari Marine Essence ini. 


Antara produk-produk sabun yang ada ialah :-


  • Syampu Badan
  • Syampu Rambut
  • Sabun Beauty Bar ( Sabun Hijau )








*    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *

TINDAKBALAS (TEXT 1)




TINDAKBALAS (TEXT 2)


*    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *

Fungsi Sabun hijau ini membantu meredakan masalah pada kulit sensitif seperti yang tertera pada gambar di bawah ini :-





TESTIMONI



Bagi sesiapa antara uols yang berminat untuk berniaga, mencari side income secara part-time atau sepenuh masa amatlah di alu-alukan uols cuma perlu :-


TAIP



"EJEN SHAH ALAM"


V

V

V


018-241 4538


NURUL SUADI
facebook
Nurul Suadi




 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 


EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134

AYDA
011-2908 1655

YUSNAH
019-347 2575



BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114




EJEN SABUN SEKITAR KAWASAN - KLANG - DIPERLUKAN SEGERA !!!


TLC KLANG 



Hye uols....topik kali ni    P.E.N.C.A.R.I.A.N  E.J.E.N -  SEKITAR KAWASAN KLANG kerana apa, kerana Nurul tak cukup kaki tangan. Nurul masih mencari uols yang berminat untuk mencari side income sama ada "Part-Time Job" atau pun Sepenuh Masa.



"EJEN KLANG"



Setakat ini Nurul memang memerlukan uols yang duduk di sekitar kawasan-kawasan ini,
kerana di dalam bisnes menggunakan khidmat Online ejen amatlah penting supaya kerja-kerja menjadi mudah.

Produk semakin hari semakin mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pembeli,
berikut adalah sedikit sebanyak feedback daripada pengguna yang menggunakan produk sabun dari Marine Essence ini. 




TINDAKBALAS (TEXT 1)




TINDAKBALAS (TEXT 2)


*    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *

Fungsi Sabun hijau ini membantu meredakan masalah pada kulit sensitif seperti yang tertera pada gambar di bawah ini :-





TESTIMONI




TESTIMONI



Bagi sesiapa antara uols yang berminat untuk berniaga, mencari side income secara part-time atau sepenuh masa amatlah di alu-alukan uols cuma perlu :-


TAIP

"EJEN KLANG"


V

V

V


Whatsapp/Sms Nurul di

018-241 4538


NURUL SUADI

facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com



 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 


EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134

AYDA
011-2908 1655

YUSNAH
019-347 2575



BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114




EJEN BEAUTY BAR SEKITAR - BANTING - DIPERLUKAN SEGERA !!!!!



TLC BANTING



Hye uols....topik kali ni    P.E.N.C.A.R.I.A.N  E.J.E.N  kerana apa, kerana Nurul tak cukup kaki tangan. Nurul masih mencari uols yang berminat untuk mencari side income sama ada part-time job atau pun sepenuh masa.



"EJEN BANTING"



Setakat ini Nurul memang memerlukan uols yang duduk di sekitar kawasan-kawasan ini,
kerana di dalam bisnes menggunakan khidmat Online ejen amatlah penting supaya kerja-kerja menjadi mudah.

Produk semakin hari semakin mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pembeli,
berikut adalah sedikit sebanyak feedback daripada pengguna yang menggunakan produk sabun dari Marine Essence ini. 




TINDAKBALAS (TEXT 1)




TINDAKBALAS (TEXT 2)


*    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *

Fungsi Sabun hijau ini membantu meredakan masalah pada kulit sensitif seperti yang tertera pada gambar di bawah ini :-





TESTIMONI



Bagi sesiapa antara uols yang berminat untuk berniaga, mencari side income secara part-time atau sepenuh masa amatlah di alu-alukan uols cuma perlu :-


TAIP

"EJEN BANTING"


V

V

V


Whatsapp/Sms Nurul di

018-241 4538


NURUL SUADI



facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com



 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 


EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134

AYDA
011-2908 1655

YUSNAH
019-347 2575



BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114



Friday, 6 March 2015

PREMIUM BEAUTIFUL BANTING : CANTIK BILA MAKAN PIL HERBA MAHARANI


MAHARANI TU APA ??

HeLLO Uols....untuk topik Premium Beautiful hari ni pula nak share dengan Uols tentang keberkesanan PIL HERBA MAHARANI. Pil Herba Maharani ni sangat sinonim dan sering di kaitkan dengan wanita yang sudah berkahwin.

Silap tu ! Bukan wanita yang sudah berkahwin sahaja yang boleh makan, tetapi Anak Gadis yang sudah cukup umur pun boleh makan...kerana apa ?

Kerana terkadang perempuan ni seawal umur 20-an pun dah ada masalah kitaran haid yang tidak menentu, masalah senggugut yang melampau dan masalah angin dalam badan sehingga menyebabkan satu badan sakit-sakit di buatnya. 'So sad" lah bila kita dengar ada ahli keluarga atau kawan-kawan kita yang ada masalah seperti itu kan !







Sedikit Cerita Pil Maharani :


Dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan. Ianya adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang yang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun di China.

Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan adalah diperakui sebagai ‘Produk Terkenal di China’ pada tahun 1994.

Juga diiktiraf sebagai ‘Spesis Ubat Herba Yang Terpelihara’ pada tahun 1998. Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM). Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T). Menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih dan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya.

.

.

.
  


www.nurulsuadi.blogspot.com



Antara fungsi fungsinya :

-melancarkan peredaran darah
-menyelesaikan masalah wanita (keputihan, senggugut, peredaran haid)
-melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dlm badan, lenguh2, kebas & urat saraf
-menegang dan memberi keanjalan pd kulit (payudara, ovari, pinggul)
ubat gantian utk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dgn cepat
-Untuk golongan wanita yg hampir menapous, ia menguatkan tulang & daya tahan penyakit
-Mengeratkan hubungan suami isteri

Cara Pengambilan:-

Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.
Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.

Makan mestilah bersama air suam.
Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.
[Atau] boleh juga mulakan dengan 10 biji. Jika rasa ok (tidak mengalami panas badan) boleh tambah kepada dos yang lebih iaitu 15 atau 25 atau 50 biji.

Jangan ambil kurang daripada 10 biji sehari kerana dikhuatiri tiada mendatangkan kesan, seeloknya mesti makan mengikut aturan yang diberikan.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba


Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period.
 ** Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. 
Lepas period ulangi cara makan yang sama.


Keberkesanan & Kehebatan

**Membantu menyelesaikan masalah persekitaran - Ovari , rahim iaitu senggugut , 
keputihan,kegatalan , haid tidak teratur , menopose dan lain-lain.

**Membantu menyelesaikan masalah persekitaran payu udara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat dan akan memberi keanjalan pada payu udara.

**Mengawal selia tekanan darah,emosi dan saraf.

**Membantu menyelesaikan masalah sengal-sengal sendi, asma,urat timbul,peranakan jatuh(prolebsis), sakit pinggang dan lain-lain.

**Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka , lebih bermaya, bersemagat, kulit halus , awet muda, dan dapt memberikan kebahagian kepada pasangan.

**Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan , membantu membetulkan kedudukan , ovari , rahim dan lain-lain. Pil Maharani merupakan pil kesuburan bagi wanita, sesuai diambil untuk wanita yang inginkan cahaya mata atau wanita yang akan mendirikan rumahtangga sebagai persedian kesuburan awal. Pil Maharani ini juga boleh diambil untuk wanita yang sedang berpantang selepas bersalin.



.

.


Tindak balas sementara yang mungkin akan berlaku

1. Gejala : Pening kepala, pipi, badan dan telinga rasa panas, demam, belakang tengkuk dan sendi terasa sakit
Punca : Gangguan peredaran darah, asid amat tinggi dalam badan, tekanan darah tinggi atau rendah
Penyelesaian : Teruskan seperti biasa. Banyakkan minum air beralkali.

2. Gejala : Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
Punca : Kandungan gula dalam darah tinggi sedikit, kolestrol dan asid tinggi
Penyelesaian : Tukar cara makan. Makan waktu malam sebelum tidur dan banyakkan minum air beralkali

3. Gejala : Tidak mahu atau sukar untuk tidur
Punca : Kekurangan kalsium
Penyelesaian : Makan pagi sahaja dan kurangkan dos (10 biji setiap pagi) dan banyakkan minum air beralkali

4. Gejala : Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
Punca : Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur (kotor) atau banyak toksid
Penyelesaian : Kurangkan dos (10 biji). Banyakkan minum air beralkali

5. Gejala : Kerap buang air besar/berdarah
Punca : Usus besar dan sistem penghadaman lemah/kurang berfungsi
Penyelesaian : Kurangkan dos (10 biji) dan banyakkan minum air beralkali dan air kosong

6. Gejala : Panas dan berpeluh-peluh
Punca : Kekurangan klorofil dalam badan, tahap kolestrol, asid dan toksik agak tinggi
Penyelesaian : Kurangkan dos (10 biji) dan banyakkan minum air beralkali dan air kosong

7. Gejala : Kerap kencing
Punca : Masalah pada punci kencing, gangguan peredaran darah dan asid tinggi
Penyelesaian : Kurangkan dos (10 biji) dan banyakkan minum air beralkali dan air kosong

8. Gejala : Terasa sengal-sengal badan
Punca : Masalah sistem saraf dan hormon tidak seimbang
Penyelesaian : Kurangkan dos (10 biji) dan banyakkan minum air beralkali dan air kosong

9. Gejala : Kitaran haid berubah (lewat atau banyak)
Punca : Hormon tidak seimbang dan kelemahan sistem ovari
Penyelesaian : Teruskan seperti biasa. Amalkan chlorella dan miautan

10. Gejala : Batuk keluar darah
Punca : Sistem paru-paru rosak. Ada darah beku dalam salur darah terutamanya pada paru-paru
Penyelesaian : Kurangkan dos (10 biji) dan banyakkan minum air beralkali dan air kosong


11. Gejala : Keluar jerawat
Punca : Darah kotor, banyak toksid dan asid
Penyelesaian : Teruskan seperti biasa. Amalkan chlorella dan miautan




.

.

.


018-241 4538
.

.

.









EJEN SEKITAR KAWASAN
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575


SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN

010-551 7912



SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


SAKINAH
017-613 8646
 



Daftar segera !!


http://nurulsuadi.wasap.my
Facebook
Nurul Suadi