Wednesday, 23 December 2015

Testimoni Sabun Hijau - Marine Essence Beauty Bar

www.nurulsuadi.blogspot.com


1 KOTAK MENGANDUNGI 3 BAR

#marineessence #marineessencebeautybar #beautybar #sabunketiak #sabunhijau #sabuncerahketiak

Berminat??
Contact utk maklumat lanjut :
NURUL SUADI
018-241  4538
www.nurulsuadi.blogspot.com




MARINE ESSENCE TIADA BAHAN KIMIA??


100% BAHAN SEMULAJADI...



JOM TENGOK VIDEO INI UNTUK MEMBUKTIKAN KEPADA ANDA SEMUA.. :)








http://nurulsuadi.blogspot.my/2015/08/borong-perniagaan-secara-runcit.html


EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134

AYDA
011-2908 1655

YUSNAH
019-347 2575



BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114



SERI KEMBANGAN

NONY
012-205 6162



SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372



Daftar segera dengan Sms/whatsapp
018.241.4538 (Nurul)
NURUL SUADI

facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com



Monday, 21 December 2015

HAI-O PB KORSET NO. 1 - PREMIUM BEAUTIFULL




Ada yang tanya pakai PB ni SENAK Perut ke?

Jalan macam Robot ke?

Sudah tentu la tidak, selesa pakai PB ni....Nurul lahirkan anak kedua terus mulakan pakai PB Korset ni....ia memang berkesan....tak nak kata apa, u see my picture ok. Nak pakai baju apa pun Nurul yakin je

Yang paling penting, anak nurul dah 2 orang
pun still body boleh "keep fit"
Orang kata aset wanita bergelar isteri ni terletak pada perutnya, kalau after u bersalin u tak keep fit bahagian perut sure shape u pun lari. So tak cantik la pada pandangan hubby kan? Hubby kata takpe yunk OK je...Hmmm...ye ke OK ??
hahaahahaha....   




Contoh Wanita Jelita Dan Ramping !

- ada yang turun jeans size from 34 TURUN 27
- ada yang turun berat from 65 kg to 45kg
- baju dari size M jadi XS

WOww !


Cantik, Sihat, Berkeyakinan dengan Premium Beautiful

Rahsia kakak-kakak kita kekal slim sampai sekarang.
Kalau tak pakai Premium Beautiful ni, mahu badan naik macam kena pam, sebab apa ? Sebab Nurul pun jenis kuat makan.


Bila invest membeli Premium Beautiful ni memang berbaloi sangat, sebab dah pakai 5 tahun. Lagi-lagi Premium Beautiful Elegance, rasa macam berangin apabila di pakai pada badan. Itu la fungsi PB ini, bukan hanya di pakai sebagai baju dalam tetapi PB ni buat kerja membakar lemak-lemak, mengesan sel-sel kanser dalam badan juga.

Jika anda idamkan bentuk badan macam kakak-kakak ni, harga promosi untuk PB masih berjalan lagi. Jangan malu-malu untuk hubungi Nurul.






EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134

AYDA
011-2908 1655

YUSNAH
019-347 2575


BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538


SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114


SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


018-241 4538


NURUL SUADI

facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com

Saturday, 12 December 2015

ALOE VERA 99% SOOTHING GEL LIPSTIK


www.nurulsuadi.blogspot.com


1 pcs   RM 5.00 
+
Poslaju RM 3.00

 ** Dengan pembelian 6 pcs
(Pos Percuma)


Magic Colour Lipstick menjadi kegemaran wanita masa kini..Ini kerana kandungannya yang tinggi dengan pati Aloe Vera serta Vitamin E yang mana mampu memberi kelembapan sepenuhnya kepada pengamalnya .Senang sahaja gunakan Magic Colour lipstick dahulu sebelum menggunakan lipstick kegemaran anda mengikut warna yang anda gemari.Secara tak lansung , Ia menjaga kecantikan dan kesihatan bibir anda dan membuatkan lipstick anda lebih tahan lama.


Dengan adanya Magic Colour Lipstick ini ia mampu merawat pelbagai masalah pada bibir.seperti bibir yang selalu kering dan menggelupas,bibir yang kelihatan gelap dan kusam,bibir yang sangat sensitif dan alergik dan bibir yang sukar memberi daya tahan untuk mengekalkan lipstick yang digunakan.




Antara Kebaikan Magic Colour Lipstick Ini
Warnanya mengikut 'mood'.

★ Sentuhan berkrim yang kekal menjadikan bibir kelihatan sempurna sepanjang hari.

★ Mengandungi Vitamin A,C dan E kompleks khasiat anti oksidan.

★ Melembap dan merapikan bibir dengan khasiat Aloe Vera.

www.nurulsuadi.blogspot.com

Sesuai untuk semua jenis kulit,aloe vera boleh digunakan walaupun oleh seseorang dengan kulit sensitif. Mari lihat pada manfaat menggunakan gel lidah buaya untuk merawat keadaan kulit.

1. Gel lidah buaya adalah bagus untuk pelembab.

Popular digunakan sebagai pelembap oleh wanita yang menggunakan mineral make-up secara berkala, gel lidah buaya adalah sesuai untuk muka. Menggunakan gel lidah buaya pada kulit sebelum mengenakan make-up boleh mencegah kulit daripada kekeringan.

Bagi lelaki: Aloe vera boleh digunakan sebagai pelembut sebelum bercukur. Sifat-sifat penyembuhan itu boleh merawat luka kecil yang disebabkan oleh bercukur.

2. Aloe gel lidah adalah bagus untuk merawat jerawat.

Gel lidah buaya mempunyai sifat antimikrobial yang membunuh bakteria dan ciri-ciri anti-radang yang mengurangkan keradangan kulit. Ia membolehkan kulit untuk sembuh dengan cepat dan secara semula jadi dengan minimum parut. Lidah buaya atau aloe vera adalah pelembab tetapi tidak memberi kulit rasa berminyak, jadi ia sesuai untuk sesiapa yang mempunyai kulit berminyak.

3. Lidah buaya membantu melawan masalah biasa penuaan kulit.

Mari menghadapinya: seperti yang kita mendapatkan lebih tua, semua orang mula bimbang tentang kemunculan garis dan kehilangan keanjalan pada kulit kita. Vitamin C dan E hadir dalam gel aloe vera boleh memperbaiki kulit kita secara semulajadi dan menjaga kulit kita dari terhidrat.

4. Lidah buaya boleh mengurangkan penglihatan "stretch mark".

Sama ada kerana muncrat pertumbuhan, perubahan berat badan, atau mengandung - ramai daripada kita yang dibelenggu dengan stretch mark hodoh. Tanda-tanda ini muncul disebabkan oleh air mata kecil di lapisan kulit yang disebabkan oleh secara tiba-tiba dan berlebihan regangan. Gel lidah buaya boleh membantu menyembunyikan stretch mark dengan penyembuhan luka.

5. Lidah buaya boleh digunakan untuk merawat selaran matahari.

Aloe gel lidah boleh mengurangkan kesakitan dan bengkak anda. Ia bertindak sebagai lapisan pelindung pada kulit dan membantu menambah kelembapan. Apabila kulit terhidrat, maka ia akan pulih lebih cepat melindungi bibir anda daripada pancaran matahari.


 

018-241 4538


Promosi Terbuka untuk yang ingin berniaga
sebagai Pengedar ataupun Ejen


RM38.00 Per Box
1 Box 12 pcs

Borong
Rm30 (Min 6 Box) 


99% SOOTHING ALOEVERA LIPSTICK .
  • Mengandungi 99% aloevera .
  • Lembapkan bibir selama 12 jam .
  • Memerahkan bibir secara semulajadi .
  • Menghilangkan noda/Bintik hitam
Order Sekarang !!

Wednesday, 9 December 2015

TEMPAT MAKAN MENARIK DI BUKIT TINGGI - KLANG



ASSALAMUALAIKUM...
Dan SALAM SEJAHTERA pembaca blog yang sentiasa setia...

Hari ni Nurul nak share lagi tempat makan yang menarik di Klang.
Kali ini, kita pergi tempat makan Grand sedikit...
Tempat makan ni terletak di Hotel Premiere, Bukit Tinggi - Klang.
bukan sekali Nurul makan di sini, dah kali keempat juga la....
Memang sedap, kepada sesiapa yang memang meminati makan cina (Chinese Food)
mari la datang ke Royal Gourmet - Premiere Hotel ini.



Mari kita lihat sedikit apa yang Nurul makan bersama rakan-rakan sekerja Nurul ni...
Mohon jangan terliur dah la ye...hehehehehehe...



Fried Rice  Ancho-B






BBQ Chicken



Fish Fillet-M


Asparagus-M


Prawn Butter


B/C Union-M (Tauhu Jepun)


DESSERT ( KELAPA LAUT AFRIKA + BUAH LONGAN )


Chinese Pancake



Jasmine Tea


Begitu la serba sedikit menu yang Nurul dapat kongsikan bersama, semoga serba sedikit info
ini boleh la kita kongsikan bersama, sebab kita pun tahu...kita ni rakyat Malaysia memang suka makan...hehehehe...jadi tidak salah kalau kita berkongsi tempat-tempat makan yang menarik.

Cuma nak ingatkan juga di sini, makan-makan juga...tetapi jangan lupa untuk jaga kesihatan
kita juga ya.











SALAM SAYANG,


NURUL SUADI

facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com



Saturday, 28 November 2015

AMALAN MAKAN BUAH SEBELUM MAKAN MAKANAN BERAT



www.nurulsuadi.blogspot.com


Kebiasaannya, orang ramai menjadikan buah-buahan sebagai pencuci mulut setelah selesai menjamah makanan berat setiap hari tidak kira untuk santapan tengah hari atau pun makan malam. Sudah menjadi tradisi untuk mengikut amalan budaya barat, buah-buahan akan melengkapkan amalan pemakanan setiap masa.

Dalam majlis-majlis tertentu, selalunya buah dihidangkan di waktu terakhir sebagai pencuci mulut dan ini adalah budaya barat yang bertentangan dengan amalan Rasullullah S.A.W yang mengambil buah sebelum memakan makanan berat.

Pernahkan anda berasa mengantuk selepas menjamah nasi di waktu makan tengah hari? Ini adalah kerana asid amino, L-tryptophan yang ada di dalam perut yang menjadi dasar terbentuknya vitamin B lain iaitu Niacin yang digunakan untuk menghasilkan serotonin. Zat serotonin akan menghantar signal ke otak kita seterusnya akan mewujudkan perasaan nyaman dan menyebabkan kita merasa mengantuk.

Jadi, sudah tentu selepas menjamah nasi atau makanan berat, kita akan mengantuk dan ingin tidur. Khasiat buah yang mengandungi Fruktosa dapat meningkatkan kadar insulin dan kerana itulah memakan buah-buahan sebelum makan nasi dapat mengelakkan pankreas dalam badan kita berkerja terlalu kuat untuk menghasilkan insulin.

Selain itu, kajian juga membuktikan memakan buah-buahan dapat mengurangkan risiko menghidap penyakit. Pakar Diet Klinikal, Pusat Perubahan Gaya Hidup, Pusat Perubatan Prince Court, Tan Yen Sing menjelaskan, kajian menunjukkan pengambilan lebih daripada lima hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran sehari dikatakan boleh mengurangkan sehingga 17 peratus penyakit jantung koronari.

Seperti buah epal, jika dikupas kulitnya dan dibiarkan seketika, buah epal itu akan berubah warna dan akan menjadi busuk jika tidak diusik. Keadaan itu sama juga digambarkan seperti perut kita.

Jika makan nasi terlebih dulu, pankreas akan bekerja kuat untuk memproses nasi dan protein yang ada dalam lauk pauk dan memerlukan masa berjam-jam untuk diproses. Sekiranya buah-buahan dimakan selepas menjamah nasi, maka buah yang sudah berada di dalam perut akan mengambil masa yang lama untuk melalui proses penghadaman dan zatnya akan rosak terlebih dahulu sebelum sempat dihadamkan. Jadi, eloklah kiranya kira menukar tabiat pemakanan kita dengan meletakkan buah-buahan hidangan awal sebelum kita menjamah makanan berat.


Buah yang sihat untuk dimakan adalah buah-buahan segar. Buah jenis ini lebih baik dibandingkan dengan buah yang diproses, di dalam tin ataupun buah yang dijadikan jus. Makan buah ketika perut kosong sangat baik agar tubuh dapat menyerap nutrisinya dengan maksimum. Jadi, eloklah kiranya kita menukar tabiat pemakanan kita dengan meletakkan buah-buahan hidangan awal sebelum kita menjamah makanan berat.



SALAM SAYANG,


NURUL SUADI

facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com


Sunday, 11 October 2015

BBplus Kolagen - Testimoni Diri Sendiri


BBplus membantu mengurangkan masalah

Seperti :-
  • - tumit pecah / merekah
  • - sakit-sakit otot
  • - kulit kusam
  • - bebayang hitam di bawahmata / bibir pucat
  • - garisan kedutan yang ketara

www.nurulsuadi.blogspot.com
Amalkan meminum air BBplus kolagen ini seawal umur 25 tahun ke atas, dan anda akan dapat melihat hasil yang amat memuaskan setelah 6 kotak pengambilan BBplus ini. 


Hasilnya :- 
  • - kulit lebih sihat
  • - kurang kedutan
  • - kulit lebih anjal
  • - awet muda
  • - kulit lebih putih berseri
  • - hilangkan tona kulit yang tidak sekata
  • - hilangkan jeragat dan bintik-bintik hitam
  • - tiada lagi masalah tumit kaki merekah / pecah
  • - badan lebih bertenaga dan cergas












 


Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 



Bagaimana BB Plus Bertindak?


Mod tiga tindakan:

 
1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah


2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida


3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.




.

.

.



EJEN SEKITAR KAWASAN

SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN

010-551 7912



SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


SAKINAH
017-613 8646



Daftar segera !!


018.241.4538 (Nurul)
Facebook
Nurul Suadi



Saturday, 10 October 2015

PREMIUM BEAUTIFUL BANTING : MINUM LAICI KANG - RESEPI MEWAH DAN MUDAH




Bahan-bahannya:- 

15 biji kurma cina
15 biji longan kering
15 biji kacang teratai (lotus) (rendam)
15 gram gula batu
10 gram gula merah
5 gram snow fungus 
3 gram biji selasih
1 litter air
35 gm rumpai laut (belum rendam)




Biji Kurma Cina
Biji Longan Kering


Biji Kacang Teratai


Gula Batu

Gula Melaka

Snow Fungus
 Biji Selasih

Air

Rumpai Laut


Cara-caranya :- 

1) Cuci dan rendam rumpai laut semalaman. Ia akan kembang.


2) Potong rumpai laut kecil-kecil.. lebih kurang 1 inci 


3) Panaskan air sehingga mendidih kemudian masukan bahan diatas (kecuali rumpai laut) selama 1/2 jam. 


4) Matikan api dan biar air menjadi suam sedikit baru di masukan rumpai laut yang dipotong kecil. 


5) Sedia diminum semasa suam atau pun sejuk.




Nak tahu air minuman apa lagi yang sedap kaya dengan Vitamin lagi berkhasiat untuk tubuh badan kita ? Sebenarnya, selain minum air buah-buahan air ni juga boleh dijadikan sebagai pengganti air buah-buahan. Kadangkala kita bukan selalu ada simpan stok buah-buahan di rumah kan? Air ni sesuai sangat la dijadikan sebagai stok bila kita perlu dan tak sempat nak pergi market beli buah.

 


N'LICIOUS BOTANICAL BEVERAGE MIX FRUIT AND VEGETABLE

Penerangan Produk
Produk USP:

1. Dirumus khas dengan 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba & cendawan

2. Enzim berkualiti yang diimport dari Taiwan

3. Kaya dalam enzim yang penting untuk semua orang

4. Pembungkusan cecair in-sachet inovatif untuk kemudahan

5. Advanced Fermentation 3-Stage Technology untuk menyampaikan kebaikan bahan-bahan

6. Mengandungi semua 5 warna yang anda perlukan dalam diet pelangi harian anda

7. Unbelievably lazat (itulah sebabnya ia dipanggil N'licious!)

8. Halal Bersertifikat JAKIM



Teruskan baca >>> 

https://nurulsuadi.blogspot.my/2018/02/premium-beautiful-banting-nlicious-hai.html
 






SOBELLA LIPSTICK MATTE 4.0 BANTING


www.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.com


Harga : RM38
Poslaju: RM8.00(SM) / RM12 (SS)


⚠️BAHAN-BAHAN DALAM LIPMATTE BY SOBELLA⚠️
.
Sobella Lipstick Honey Matte ni mengandungi bahan-bahan yang terbaik, iaitu:

.
🌸 Cocoa Butter
🌸 Pure Honey Extract
🌸 Coconut Oil
🌸 Aloe Vera
🌸 Argan oil

.
Bahan-bahan terpilih inilah yang boleh merawat bibir korang yang menggelupas tu 😊😊
.
Dah la bau wangi,bau honeydew rasa macam nak makan jeer korang jangan cuba-cuba jilat taw mase duk calit kat bibir tu,hehe 🀭🀭
.
Jom grab cepat2 lipmatte by SoBella ni πŸ‘‡πŸ‘‡

.
http://www.wasap.my/+60182414538/PMLIPMATTE
http://www.wasap.my/+60182414538/PMLIPMATTE
http://www.wasap.my/+60182414538/PMLIPMATTE








www.nurulsuadi.blogspot.comwww.nurulsuadi.blogspot.com


www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.comwww.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.comwww.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.com

018-241 4538

NURUL SUADI