Sunday, 11 October 2015

BBplus Kolagen - Testimoni Diri Sendiri


BBplus membantu mengurangkan masalah

Seperti :-
  • - tumit pecah / merekah
  • - sakit-sakit otot
  • - kulit kusam
  • - bebayang hitam di bawahmata / bibir pucat
  • - garisan kedutan yang ketara

www.nurulsuadi.blogspot.com
Amalkan meminum air BBplus kolagen ini seawal umur 25 tahun ke atas, dan anda akan dapat melihat hasil yang amat memuaskan setelah 6 kotak pengambilan BBplus ini. 


Hasilnya :- 
  • - kulit lebih sihat
  • - kurang kedutan
  • - kulit lebih anjal
  • - awet muda
  • - kulit lebih putih berseri
  • - hilangkan tona kulit yang tidak sekata
  • - hilangkan jeragat dan bintik-bintik hitam
  • - tiada lagi masalah tumit kaki merekah / pecah
  • - badan lebih bertenaga dan cergas












 


Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 



Bagaimana BB Plus Bertindak?


Mod tiga tindakan:

 
1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah


2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida


3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.




.

.

.



EJEN SEKITAR KAWASAN

SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN

010-551 7912



SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


SAKINAH
017-613 8646



Daftar segera !!


018.241.4538 (Nurul)
Facebook
Nurul Suadi



Saturday, 10 October 2015

PREMIUM BEAUTIFUL BANTING : MINUM LAICI KANG - RESEPI MEWAH DAN MUDAH




Bahan-bahannya:- 

15 biji kurma cina
15 biji longan kering
15 biji kacang teratai (lotus) (rendam)
15 gram gula batu
10 gram gula merah
5 gram snow fungus 
3 gram biji selasih
1 litter air
35 gm rumpai laut (belum rendam)




Biji Kurma Cina
Biji Longan Kering


Biji Kacang Teratai


Gula Batu

Gula Melaka

Snow Fungus
 Biji Selasih

Air

Rumpai Laut


Cara-caranya :- 

1) Cuci dan rendam rumpai laut semalaman. Ia akan kembang.


2) Potong rumpai laut kecil-kecil.. lebih kurang 1 inci 


3) Panaskan air sehingga mendidih kemudian masukan bahan diatas (kecuali rumpai laut) selama 1/2 jam. 


4) Matikan api dan biar air menjadi suam sedikit baru di masukan rumpai laut yang dipotong kecil. 


5) Sedia diminum semasa suam atau pun sejuk.




Nak tahu air minuman apa lagi yang sedap kaya dengan Vitamin lagi berkhasiat untuk tubuh badan kita ? Sebenarnya, selain minum air buah-buahan air ni juga boleh dijadikan sebagai pengganti air buah-buahan. Kadangkala kita bukan selalu ada simpan stok buah-buahan di rumah kan? Air ni sesuai sangat la dijadikan sebagai stok bila kita perlu dan tak sempat nak pergi market beli buah.

 


N'LICIOUS BOTANICAL BEVERAGE MIX FRUIT AND VEGETABLE

Penerangan Produk
Produk USP:

1. Dirumus khas dengan 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba & cendawan

2. Enzim berkualiti yang diimport dari Taiwan

3. Kaya dalam enzim yang penting untuk semua orang

4. Pembungkusan cecair in-sachet inovatif untuk kemudahan

5. Advanced Fermentation 3-Stage Technology untuk menyampaikan kebaikan bahan-bahan

6. Mengandungi semua 5 warna yang anda perlukan dalam diet pelangi harian anda

7. Unbelievably lazat (itulah sebabnya ia dipanggil N'licious!)

8. Halal Bersertifikat JAKIM



Teruskan baca >>> 

https://nurulsuadi.blogspot.my/2018/02/premium-beautiful-banting-nlicious-hai.html
 






SOBELLA LIPSTICK MATTE 4.0 BANTING


www.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.com


Harga : RM38
Poslaju: RM8.00(SM) / RM12 (SS)


⚠️BAHAN-BAHAN DALAM LIPMATTE BY SOBELLA⚠️
.
Sobella Lipstick Honey Matte ni mengandungi bahan-bahan yang terbaik, iaitu:

.
🌸 Cocoa Butter
🌸 Pure Honey Extract
🌸 Coconut Oil
🌸 Aloe Vera
🌸 Argan oil

.
Bahan-bahan terpilih inilah yang boleh merawat bibir korang yang menggelupas tu 😊😊
.
Dah la bau wangi,bau honeydew rasa macam nak makan jeer korang jangan cuba-cuba jilat taw mase duk calit kat bibir tu,hehe 🀭🀭
.
Jom grab cepat2 lipmatte by SoBella ni πŸ‘‡πŸ‘‡

.
http://www.wasap.my/+60182414538/PMLIPMATTE
http://www.wasap.my/+60182414538/PMLIPMATTE
http://www.wasap.my/+60182414538/PMLIPMATTE








www.nurulsuadi.blogspot.comwww.nurulsuadi.blogspot.com


www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com
www.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.comwww.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.comwww.nurulsuadi.blogspot.com

www.nurulsuadi.blogspot.com

018-241 4538

NURUL SUADI



Thursday, 1 October 2015

BORONG ONLINE UBAT GIGI GARAM BULUH




PACKAGE A (NewBee):


Pakej ini amat sesuai untuk pelajar!


16 kotak - Ubat Gigi Garam Buluh 

 + RM50 pendaftaran ahli


Jumlah modal: RM338 sahaja!


(Jimat RM64 dari harga asal!)


Anda akan dapat:

 
3% bonus ahli (masuk terus dalam bank akaun)
RM64
untung runcit
Kad ahli dan member handbook
 

Mentorship, coaching dan bimbingan professional
Product leaflets 


Gambar-gambar percuma untuk memulakan promosi secara online


PACKAGE B (Diamond):



 
26 kotak - Ubat Gigi Garam Buluh 
 + RM50 pendaftaran ahli


Jumlah modal: RM468 sahaja!


(Jimat RM104 dari harga asal!)


Anda akan dapat: 

 
3% bonus ahli (masuk terus dalam bank akaun)
RM104 untung runcit
White Coffee Shake + Mug ekslusif (sementara stok masih ada)
Kad ahli dan member handbook
 

 Mentorship, coaching dan bimbingan professional
Product leaflets 


Gambar-gambar percuma untuk memulakan promosi secara online


PACKAGE C (Double Diamond):


 
36 kotak - Ubat Gigi Garam Buluh 
 + RM50 pendaftaran ahli

+ FREE 1 year membership


Jumlah modal: RM698 sahaja! 

(Jimat RM144 dari harga asal!)


Anda akan dapat: 

3% bonus ahli (masuk terus dalam bank akaun)
RM144 untung runcit
White Coffee Shake + Mug ekslusif (sementara stok masih ada)
Kad ahli dan member handbook

Mentorship & guidance
Product leaflets

Gambar-gambar percuma untuk memulakan promosi secara online 




UBAT GIGI GARAM BULUH
  ini membantu anda yang mempunyai :

- Masalah bau mulut
- Gusi berdarah
- Gigi lebih putih bersih
- Gigi berkarat
- Gigi kuning
- Gusi busuk
 
Ubat gigi marine essence ni:
 
♡ tanpa fluorida
♡ tanpa gula
♡ mengandungi garam buluh
♡ anti bakteria
♡ kurang buih
♡ tidak pedas
♡ mengandungi Xylitol & pheno-SFE




HARGA UBAT GIGI GARAM BULUH 100G

1 pcs RM28 (SM) RM34 (SS)
2 pcs RM50 (SM) RM59 (SS)
Termasuk kos pos


EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING


BANTING

MIZA
017-662 9134

AYDA
011-2908 1655

YUSNAH
019-347 2575



BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114



SERI KEMBANGAN

NONY
012-205 6162



SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372



Daftar segera dengan Sms/whatsapp
018.241.4538 (Nurul)


www.nurulsuadi.blogspot.com
NURUL SUADI

facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com