Sunday, 23 July 2017

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT BANTING : MIN KAFFE COOKIES WITH CHOCOLATE CHIPS




www.nurulsuadi.blogspot.com


Resepi Biskut Min Kaffe

Nak makan Biskut perasa kopi yang sedap? Cuba resepi di bawah. Kita gunakan Min Kaffe

Bahan-bahan:
- 180g mentega/marjerin
- 210 gula halus
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu teh esen vanila
- 2 sudu teh Min Kaffe
- 365g tepung naik sendiri

Cara penyediaan:

1) Pukul mentega/marjerin dengan gula hingga gebu. Kemudian, masukkan kuning telur. Pukul lagi.

2) Masukkan esen vanila dan Min Kaffe. Gaul hingga semuanya sekata.

3) Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang boleh diterap. Agak-agak penggunaan tepung. Jika rasa doh biskut dah cantik dan lembut untuk diterap, tak perlu guna semua. Jika doh agak kering dan berderai, tambahkan sedikit mentaga/marjerin.

4) Gunakan rolling pin untuk leperkan doh. Terap menggunakan acuan kuih. Susun atas dulang pembakar yang telah dilengser.

5) Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 15 - 20 minit. (Jangan lupa panaskan oven terlebih dahulu ye.)

Senang ja kan? 😅 Biskutnya pun rangup. Rasa kopi "just nice". Sedap makan begitu sahaja. Tetapi, kalau rajin boleh upgrade biskut kopi ni jadi biskut coklat pula

Sumber: Google


Kalau malas nak buat sendiri, boleh beli dari NS je terus.
NS jual Biskut kesihatan ni...kenapa kita panggil biskut sihat
sebab Min Kaffe ada kopi yang mengandungi Garam Buluh.
Jadi untuk orang yang ada penyakit kencing manis ke, darah tinggi ke, migraine, semua boleh makan biskut
ni tanpa was-was..

 Nak order Min Kaffe??
 018-241 4538 (Nurul)

promosi!
BELI 11 KOTAK, FREE 1 KOTAK






EJEN SEKITAR KAWASAN 

SHAH ALAM - KLANG - BANTING




BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575


BANTING - KLANG

NURUL
018-241 4538


SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
018-239 2230 /

017-687 5114


SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


SAKINAH
017-613 8646 



Daftar segera !!


http://nurulsuadi.wasap.my











Facebook
Nurul Suadi







No comments:

Post a Comment