Sunday, 14 August 2016

PREMIUM BEAUTIFUL BANTING : MIN KAFFE CUSTARD PUDDING AGAR-AGAR

 

Bahan untuk puding agar-agar :

Agar-agar, 35 g

Gula kastor, 480 gm

Mentega, 187.5 gm -dicairkan

Telur kuning, 5 biji

Susu cair, 1 tin

Air, 1.25 liter - Untuk merebus agar-agar

Serbuk kastard, 3 sudu besar (dicampur bersama air)
Air ,3 sudu besar

Esen vanilla, 1 sudu kecil

Hai-O Min Kaffe 2 paket




Bahan untuk sos kastard :

Krim, 200 ml

Gula, 1 sudu besar

Serbuk kastard, 2 sudu kecil (dicampur bersama air)

Air, 2 sudu kecil




Untuk menyediakan puding agar-agar :

  1. Campurkan kuning telur, esen vanilla dan mentega cair di dalam mangkuk. Ketepikan.
  2. Masukkan air ke dalam periuk, diikuti dengan agar-agar dan gula. Masak sehingga semua larut.
  3. Masukkan 2 paket Min Kaffe dan kacau hingga larut.
  4. Tuangkan campuran telur tadi bersama campuran kastard. Kacau perlahan menggunakan api yang sederhana. Teruskan mengacau sehingga menjadi pekat.
  5. Setelah itu tuangkan campuran tadi ke dalam bekas jelly atau bekas kaca. Sejukkan paling kurang 4 jam atau semalaman.




Untuk menyediakan sos kastard :



1. Panaskan krim di dalam periuk dan masukkan gula. Masak hingga semua bahan larut dan sebati. Kemudian masukkan campuran kastard dan pukul perlahan sehingga sedikit pekat. Sejukkan seketika sebelum dihidang.





Untuk menghidang:

Potong puding mengikut kesukaan anda dan tuangkan sos kastard ke atasnya.Taburkan sedikit buah beri. Min kaffe kastard agar-agar puding sedia untuk dihidang.






http://nurulsuadi.blogspot.my/2016/07/halaman-pesanan-produk_16.html





EJEN SEKITAR KAWASAN 
SHAH ALAM - KLANG - BANTING





BANTING

MIZA
017-662 9134


AYDA
011-2908 1655


YUSNAH
019-347 2575



SHAH ALAM - BANTING

RAMDHAN
017-687 5114


SPA KECANTIKAN - BANTING
(DROPSHIP)

ELLA
017-234 4372


Daftar segera !! 



018.241.4538 (Nurul)


www.nurulsuadi.blogspot.com


Facebook
Nurul Suadi

instagram : nurulhidayahsuadi
email : puteri161179@gmail.com
website : www.nurulsuadi.blogspot.com


No comments:

Post a Comment