Hai-O Garlic is made from garlic essence extracted by unique technology to remove its pungent flavour and odour while retaining its nutritional efficacy. There is a variety of beneficial ingredients found in garlic including 33 kinds of sulfide, 17 kinds of amino acids, germanium, calcium, iron, potassium, magnesium, selenium, zinc, Vitamin A, Vitamin B1 and Vitamin C. These ingredients are effective in providing HDL, reducing LDL and triglycerides. Besides, Hai-O Garlic does not stimulate gastric mucosa and can be absorbed easily in small intestine to provide better efficacy.
What is the efficacy of garlic?
Garlic is rich in nutrients with the following functions: regulates insulin, decreases blood lipids, anti-aging, prevents arthritis, anti-inflammation and prevent abnormal cell mutations.
Does Hai-O Garlic cause odd odour after taking?
Hai-O Garlic is made from garlic essence extracted by unique technology to remove the pungent flavour and smell of garlic, therefore it will not leave odour.
Should I still take Hai-O Garlic if garlic has been added to my daily meals?
Most nutrients in garlic will be destroyed after cooking; however, Hai-O Garlic has retained the nutrients with unique technology.
Will eating raw garlic directly provide better nutrients?
To eat raw garlic, it must be sliced and exposed in air for 15 minutes to allow oxidation to produce allicin. While eating, it has to be chewed thoroughly for the best nutritional value, but most people can’t accept it because raw garlic has pungent flavour and will leave odd odour after eating.
Is Hai-O Garlic suitable for children and pregnant women?
The dosage should be decreased to half for children above 3 years old but not recommended for children below 3 years old. Nutritional value of garlic is good for pregnant women for immune and energy enhancement, but they should avoid garlic or spicy foods if they have symptoms of miscarriage or habitual abortion, especially those who have excessive heat in the body or prone to miscarriage.
* * * * * * * * * * * * * *
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, pada masa yang sama menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan, serta mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih. Bawang putih mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya. Ia amat berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL) dan menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan trigliserida. Hai-O Garlic tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.
Apakah kesan bawang putih?
Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.
Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.
Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?
Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.
Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?
Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.
Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garlic?
Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil, sementara kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas pula perlu mengurangkan saiz pengambilan kepada separuh. Nilai nutrisi bawang putih adalah tinggi, dapat menguatkan daya keimunan dan stamina bagi ibu mengandung. Jika ibu mengandung mempunyai tanda keguguran atau sering menghadapi masalah keguguran, terutamanya mereka yang bersusuk badan panas, adalah dicadangkan supaya mengelakkan makanan pedas seperti bawang putih dan cili.
KEBERKESANAN
Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
Menghalang pembekuan darah untuk mencegah berlakunya trombosis.
Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.
CARA PENGAMBILAN
Dua kali sehari, 2 biji setiap kali, diambil dengan air suam.
* * * * * * * * * * * * * * * *
EJEN SEKITAR KAWASAN
SHAH ALAM - KLANG - BANTING
BANTING
MIZA
017-662 9134
AYDA
011-2908 1655
YUSNAH
019-347 2575
BANTING - KLANG
NURUL
018-241 4538
SHAH ALAM - BANTING
RAMDHAN
017-687 5114
No comments:
Post a Comment